Sinds 2008 organiseert Venzo jaarlijks de Vrijwilligersdag in Stadsdeel Zuidoost. Op deze dag zetten wij de vrijwilligers die zich dag en nacht, jaar in jaar uit inzetten voor de samenleving in het zonnetje. Zij krijgen dan de waardering die zo nodig is. Elk jaar reiken we awards uit aan negen vrijwilligers, die worden uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in één van de negen categorieën.

Naast de awarduitreikingen is er gelegenheid voor de aanwezigen met elkaar te praten, zijn er hapjes en drankjes en is er volop entertainment. In de afgelopen jaren is het jaarlijkse evenement steeds groter geworden. Ruim vierhonderd mensen kwamen de afgelopen jaren naar de Vrijwilligersdag.

 

Venzo

Venzo, opgericht in 2007, is het verbindingsplatform voor vrijwillige en maatschappelijke inzet. De stichting richt zich zowel op personen die zich vrijwillig willen inzetten als op organisaties die gebruik maken van vrijwilligers, zoals onderwijsinstellingen, zelforganisaties, de overheid en bedrijven.

De kracht van Venzo zit in het afzonderlijk verbinden, professionaliseren en waarderen van vrijwilligers en het geven van informatie, advies, ondersteuning en deskundigheidsbevordering aan lokale vrijwilligers en organisaties.

Voor meer informatie kan je kijken op www.venzo.co.nl